Leilinde tilia pallida meerjarig voorgeleide leiboom


De Tilia Pallida ook wel de koningslinde genoemd, kan zeer oud worden. De linde is een echte Nederlandse boom. Tegenwoordig zie je deze vaak als leiboom.

Meer details

€ 200,40

  • maat 20-25 cm
  • maat 25-30 cm
  • maat 30-35 cm

Of
hou mij op de hoogte
bevesting

 Oude voorgeleide leilinde kopen
De meerjarig voorgeleide leilinde heeft al 10 jaar bij ons op de kwekerij staan groeien waarvan  de laatste jaren met het rek erin. Dat betekent dat de meerjarig voorgeleide leilinde al stevige zijtakken heeft en dat het rek al sneller uit de boom kan. Deze leilinde hebben ook een groter rek. Deze is 210 breed en 150 hoog. Het rek heeft ook 5 etages in plaats van 4 als een standaard jonge leiboom. Deze bomen hebben 5 etages die allemaal al volledig zijn vol gegroeid. Foto 1 , 2 en 3 zijn van de bomen hoe ze er afgelopen zomer bij stonden. Doordat de bomen blad verliezend zijn zitten er midden in de winter geen bladeren aan.
Deze bomen kunnen wij leveren met een stamhoogte 210 cm hoogte boven de kluit gemeten.
We leveren de meerjarig voorgeleide leilinde standaard met kluit voor een betere doorgroei. Ook krijgt u aangroei garantie op deze bomen

Het gebruik gemak van een leilinde
Een leilinde word gebruik voor velen doeleinden. Het gebruik bij ouden boerderijen en landelijke woningen zien we al van ouds. Deze werden toen als wind en zonscherm gebruikt. Door de frisse bladeren bleven op warme dagen de huizen koel door de zonneschermen van leilinden. Voor deze klanten die nog zoon woning bezitten  kweken wij oud meerjarig voorgeleide leilinden. Deze hebben een groter scherm als standaard. Deze bomen vind u onder meerjarig geleide leibomen. De veel modernen leilinde met een kleiner rek hebben een afmeting van 150 cm breed en 120 cm hoog. Deze bomen zijn zeer goed toe te passen in elke tuin. In de modernen tuin word de leilinde meestal gebruikt als inkijk bescherming en zonnen scherm en dan word t vaak de leilinde. U zoekt een makkelijke leiboom die niet vorstgevoelig is en gemakkelijk in onderhoud dan is de leilinde de meest geschikte leiboom waarschijnlijk. Dit is een leiboom die redelijk makkelijk te kweken is voor ons. Hierdoor is het de goedkoopste leiboom die wij kunnen aanbieden. De leilinde laat zit makkelijk in model houden en vraagt weinig onderhoud. Kijk bij  leibomen  voor onze jonge leilinde.  
Met welke scherm leveren we de linde leiboom
De leilinde leveren wij standaard met een rek van 5 etages. Het rek is dan 210 breed en 150 cm hoog. De breedte van het leischerm bepaald de plantafstand van de leilinden.
Hoe leveren wij de leilinden van de kwekerij
De leilinde word geleverd Kluit. Omdat dit oude bomen zijn en wij deze bomen meerderen malen hebben verplant zodat de bomen een beter wortelgestel krijgen  leveren wij deze bomen met kluit. Het voordeel voor u is dat de boom sneller aangroeit en snel weer vol in blad zal staan wanneer u deze in de winter koopt. In de zomer periode krijgt u de boom vol in blad geleverd en hebben wij deze bomen in pot staan.
Hoe moet ik een leilinde snoeien
Een leilinde kan op twee manieren gesnoeid worden. In november tot er met maart kunnen de takken tot op de ligger terug gesnoeid worden.. Uk kunt de takken gewoon kort op de liggers terug knippen. De tweede manier om leilinde te snoeien is door dit in de zomer te snoeien en terug in model te brengen. Wanneer de leilinde enkelen jaren staan hoeft u geen kapstokjes te laten staan.